Knipscheer Infrastructuur ontvangt voorzitter Bouwend Nederland bij activiteiten Bewust Veilig-dag

Ongevallen voorkomen heeft altijd de hoogte prioriteit, elke dag. Steven Jansen, algemeen directeur van Knipscheer Infrastructuur vertelt waarom deelname aan de Bewust Veilig-dag belangrijk is: “Samenwerken is essentieel om de bouwplaats echt veilig houden. Daarom hebben we tijdens de Bewust Veilig-dag, samen met álle medewerkers, óók medewerkers van kantoor, op verschillende locaties in groepen extra aandacht besteed aan veilig en gezond werken.”

Op het project in Almere Poort, waar 6 fiets- en voetgangersbruggen worden gerealiseerd en een 500 m lange kademuur worden gebouwd, heeft Knipscheer Infrastructuur de heer Arno Visser, voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland, rondgeleid tijdens de verschillende activiteiten van de Bewust Veilig-dag.

Op 11 andere werklocaties van Knipscheer Infrastructuur in en om de polder werd tegelijkertijd hetzelfde programma gevolgd. Alle medewerkers deden de online toolbox van de Bewust Veilig-dag over ‘veilig werken langs de weg’. De rest van het programma bestond uit activiteiten rond veiligheid die vanuit onze KAM-coördinatoren Iris Schuur en Peter van der Linde zelf ontwikkeld waren. Naast de gezamenlijke werkplekinspectie door bouwplaats- en kantoormedewerkers samen was er een toolbox over veilig gedrag en een miniworkshop gevaarherkenning.

“Door het bezoek van Bouwend Nederland aan ons project wordt het belang van veiligheid nog eens extra benadrukt en uitgedragen. KAM (Kwaliteit, Arbo, Milieu) is bij ons in bijna elk overleg een vast agendapunt. En laatst hebben we de certificering voor Trede 3 op de Safety Culture Ladder behaald! Samenwerken is hierin essentieel. In onze platte bedrijfsorganisatie voelen collega’s veel ruimte voor eigen inbreng, zeker ook over veiligheid” zegt Steven Jansen.

Veiligheidsbeleid
Iris Schuur, KAM-coördinator bij Knipscheer Infrastructuur vertelt: “We geven om onze medewerkers en willen dan ook dat iedereen aan het eind van een werkdag weer veilig thuis komt. Het veiligheidsbeleid is dan ook samen te vatten in onze slogans: “Samen veilig aan het werk, samen veilig naar huis” & “We werken veilig of we werken niet”.

Kortom, de Bewust Veilig-dag leverde een mooie interactie op tussen onze binnen- en buitenmedewerkers en draagt hiermee bij aan het samen tot het continu verbeteren van een veilige werkomgeving te komen!

Een kort verslag van het bezoek van de heer Visser zie je op YouTube.