Binnenkort starten we, in opdracht van de gemeente Almere, met de bouw van een kademuur en zes bruggen in het Europakwartier te Almere Poort. Door de bouw van de kademuur en de aanleg van de fiets- en voetgangersbruggen wordt de wijk steeds mooier en beter ontsloten!

Planning

We starten in november met de bouw van 4 bruggen (fase 1), in januari beginnen we met de aanleg van de kade en hierop aansluitend met het graven van een gracht (fase 2). In april 2024 hopen we de eerste 4 bruggen af te hebben en beginnen we met de laatste 2 bruggen en de aansluiting op het Spoorbaanpad (fase 3). Als alles naar wens verloopt dan zijn deze bruggen in augustus 2024 gereed.

Fase 1: vier fiets-/voetgangersbruggen
Fase 2: kademuur en watergang
Fase 3: twee bruggen en aansluitende infra

Informatie en voortgang

Volg het werk via de projectpagina van de gemeente: klik hier.

Om bewoners en geïnteresseerden direct over de voortgang van het werk te informeren gebruiken we de Bouwapp. Via berichten brengen we u op de hoogte van het laatste nieuws.
In de app kunt u ook meldingen doen en staan contactgegevens.

Download de app op uw telefoon via de Appstore of Google Play of
• scan deze QR code om de app direct te downloaden.
• Zoek in de app naar het project ‘Kademuur en bruggen Europakwartier
• open het project en klik op ‘volgen’ en
• selecteer de doelgroep

Persoonlijk contact en vragen

Voor uw persoonlijke vragen en meldingen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, deze is te bereiken via newbrooklyn@knipscheer.com

Op het ketenpark, dat is de plek van waar uit we ons werk aansturen, vlak bij de uitgang van de wijk richting de A6, is het Project Informatie Punt aanwezig. Hier kunt u dagelijks binnenlopen tussen 08.00 uur en 15.00 uur met uw vragen, klachten en andere dringende zaken.

Wij kijken er naar uit om een mooi werk voor Almere te gaan realiseren in een prettige samenwerking met de omgeving!