De werkzaamheden aan de Gerbrandyweg in Leeuwarden lopen op schema en zijn in de afrondende fase. De laatste wegdelen zijn voorzien van asfalt. Bij het afronden hoort ook het aanleggen en inzaaien van groen.

Voor het inzaaiwerk heeft aannemer Knipscheer Infrastructuur samengewerkt met studenten van Aeres MBO 3&4 Leeuwarden. Zij kregen de mogelijkheid om praktijkopdrachten uit te voeren als onderdeel van hun schoolprogramma.
Een mooie samenwerking want het zaaiwerk is grondig en netjes gebeurd en de studenten hebben via opdrachten over dit werk in de klas én in de praktijk ervaring kunnen opdoen met veilig werken langs de weg, het lezen van bouwtekeningen en het berekenen van de juiste hoeveelheden zaaigoed.

Het zaaigoed is een mengsel van graszaad en gemengde wilde bloemen. Komend voorjaar en zomer zullen we het resultaat van het harde werk kunnen bewonderen!

Mooie samenwerking via SROI
Deze activiteit van de gemeente Leeuwarden, Aeres MBO en Knipscheer is onderdeel van de zgn. social return on investment (SROI) dat in het bestek van het werk aan de Gerbrandyweg is opgenomen.

SROI betekent voor de aannemer dat ze wat terugdoet voor de maatschappij. Bij dit project kwam de invulling van de SROI heel mooi samen met de behoefte aan praktijkervaring voor studenten: “Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om te werken met goede vakmensen en we helpen dan ook heel graag bij het opleiden en ervaring opdoen.” aldus Bert Jan Hakvoort, hoofduitvoerder bij Knipscheer Infrastructuur. Die overigens ook zeer enthousiast was over de hoeveelheid en kwaliteit van het werk dat in korte tijd door de mannen is uitgevoerd! Een mooie samenwerking tussen gemeente Leeuwarden, Aeres MBO en Knipscheer Infrastructuur.

Verbinden praktijk en onderwijs
De samenwerking werd overigens tot stand gebracht via Samen FIKS. De gemeente Leeuwarden en Aeres MBO zijn partners in Samen FIKS, met als doel voor beiden om verbinding te leggen tussen praktijk en onderwijs.