Op zaterdag 18 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij de nieuwbouw van de Michiel de Ruyterbrug over de Urkervaart vlakbij de Zwolsebrug. Doorgaans is de bouwplaats onder leiding van Knipscheer Infrastructuur verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 is deze van 10.00 tot 15.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De Michiel de Ruyterbrug zal dé verbinding worden tussen de Urker nieuwbouwwijken Zeeheldenwijk, Oranjewijk, het bestaande dorp en het polderlandschap. De brug belooft een bijzonder baken voor Urk en het omringende landschap te worden.

Er zijn ondertussen een aantal mooie mijlpalen gerealiseerd zoals het plaatsen van de betonnen kelderbak en de hameitoren. Deze week zijn de stalen balans en de brugvallen aangevoerd en gemonteerd.

Uitleg en informatie
De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kun je niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijg je ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kun je zelf aan de slag als timmerman, betonstaalvlechter of metselaar maar er is ook uitleg van de architect. Jacco van Diepen – betontimmerman: “We zijn heel trots op dit werk en hebben er zin in om dat te laten zien op zaterdag 18 juni. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt, is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.”

Kom op de fiets
Bernhard van de Poll – uitvoerder: “We hebben leuke dingen te doen en te laten zien bij ons bouwwerk. En er is een mooie prijs te winnen! We roepen overigens de bezoekers uit de omgeving op om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bij het werk zijn niet veel parkeermogelijkheden”.

De Dag van de Bouw
In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar in verband met geldende coronamaatregelen, vindt de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.