Na een periode van werkzaamheden en vernieuwing is het Park Hooiland in Urk klaar! Op woensdagmiddag 7 september 2022 is het park feestelijk geopend door wethouder Brouwer van de Gemeente Urk en Martijn Aalbers van Knipscheer Infrastructuur.

Bij het informatiepunt De Staart waren omwonenden van het park welkom en medewerkers die gewerkt hebben aan de realisatie van het park. De kinderen konden genieten van een lekker ijsje van een ijskar die speciaal voor de opening was neergezet. In het afgelopen jaar is Park Hooiland gegroeid naar een echt park voor jong en oud.

Er zijn veel werkzaamheden uitgevoerd: van het aanbrengen van een nieuwe leeflaag grond, het plaatsen van nieuwe peilbuizen om de grondwaterstand te monitoren tot nieuwe wandelpaden met een echt dijkje dat verwijst naar de historie.
Het park is onderdeel van het Rondje Urk en daarom zijn er ook twee informatiepunten geplaatst.

Op de foto: 2e staand van rechts Martijn Aalbers van Knipscheer Infrastructuur, daarnaast links wethouder Brouwer. Ook op de foto omwonenden en medewerkers van Berdi, De Populier, Knipscheer en gemeente Urk die meegewerkt hebben aan de realisatie van het park.