Jan Jaap was de winnende machinist op de Machinisten Scholings Dagen 2020 (MSD) – totaal 190 deelnemers. Wij feliciteren deze gedreven en vakkundige collega hierbij !

Aan het begin van dit jaar heeft de vakgroep Grondwerk, samen met Vakvereniging Het Zwarte Corps en SOMA Bedrijfsopleidingen weer de Machinisten Scholings Dagen (MSD) georganiseerd.

Om na te gaan of de kennis die tijdens de workshops op de MSD wordt overgebracht goed tot de 190 (!) deelnemers doordringt, wordt een prijsvraag gehouden. Uit de goede inzenders wordt de winnaar getrokken, die dan de Piet van der Zouwen-prijs (een miniatuur graafmachine) ontvangt.

René van der Steen (voorzitter van Het Zwarte Corps), Piet van der Zouwen (oud-vakbondsbestuurder van HZC) en Charles Verheyen (vakgroepsecretaris) hebben nu vanwege de corona-situatie wat verlaat alsnog de winnaar met een prijs te verrast. Op 19 oktober voerde dit hen naar Lelystad, waar hij op de bouwlocatie de prijs kon overhandigen aan Jan Jaap van Werven, werkzaam bij Knipscheer Infrastructuur.

De winnaar is uiteraard erg trots en blij met deze prijs. Jan Jaap vertelde dat hij de MSD ook als zeer leerzaam én leuk had ervaren, en dat hij bij zijn werkgever al had gevraagd om naar de komende editie te mogen gaan. Charles moest hem helaas mededelen dat de MSD voor 2021 vanwege de Corona-situatie – althans voorlopig – is geannuleerd. Maar met Jan Jaap hoopt hij dat de omstandigheden spoedig weer ten goede wijzigen, en er in 2021 toch een MSD kan komen.