Projectinformatie

In opdracht van de gemeente De Fryske Marren heeft Knipscheer Infrastructuur de verkeersbrug ’t Heem in Joure opgeleverd. Bij de aanbesteding ging het vooral over het thema ‘duurzaamheid’.

In samenwerking met onze partners ipvDelft en Ingenieursbureau Westenberg B.V. hebben we via het plan van aanpak, beheer- en onderhoudsbewust ontwerpen en veel aandacht voor de milieukosten en duurzaamheid zijn we tot dit mooie resultaat gekomen.

Vanuit duurzaamheid hebben we verschillende oplossingen kunnen toepassen; de raatliggers bestaan uit hergebruikt staal, ook de stalen buispalen voor de fundering zijn hergebruikt.

Het metselwerk van de landhoofden bestaat uit hergebruikte bakstenen die natuurlijk eerst mooi (met de hand) zijn afgebikt. Het beton in de landhoofden, het tussensteunpunt en het brugdek bestaat uit 30% gerecycled betongranulaat. En tenslotte bestaat de beschoeiing onder de brug ook uit hergebruikt hardhout.

Door een inventieve oplossing vormt de fundering van de brug tevens een overkluizing over het kabels & leidingen tracé. Daarnaast heeft Knipscheer Infrastructuur ook een nieuwe persleiding aangelegd, die door een zinkerconstructie onder de brug door is gelegd.

Feiten & cijfers
Opdrachtgever: gemeente De Fryske Marren
Aanneemsom: € 381.800,00
Oplevering: voorjaar 2022
Contactpersoon: Dhr. S. (Steven) Jansen
Telefoonnummer: 06 53 429 997