Knipscheer is door de Gemeente Dronten genomineerd voor de Participatiepenning vanwege onze inspanningen voor mensen met een achterstand tot de Arbeidsmarkt.
Mooie waardering voor ons team van Knipscheer medewerkers (1e link is interview met directeur René Knipscheer).
https://vimeo.com/263863999/3695b2ea5f
https://www.flevopost.nl/ondernemen/actueel/530075/dronten-nomineert-knipscheer-voor-participatiepenning.html
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/156987/flevoland-zes-genomineerden-voor-participatiepenning
Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) heeft zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning.
De Participatiepenning wordt sinds 2016 uitgereikt aan ondernemers die mensen met een arbeidsbeperking een kans bieden.
De kanshebbers van dit jaar:
– Knipscheer Infrastructuur (Dronten)
– Stichting De Basisz (Zeewolde)
– Huvee Meubelen (Noordoostpolder)
– De Nieuwe Bibliotheek (Almere)
– CameraNu (Urk)
– Hajé Restaurants (Lelystad).
In het RWF werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners samen in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ wil het RWF Flevolandse werkgevers laten inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.


Dronten nomineert Knipscheer voor Participatiepenning 2018
DRONTEN – Gemeente Dronten heeft Knipscheer Infrastructuur BV genomineerd voor de Participatiepenning 2018. Dit bedrijf biedt al twee jaar werk aan iemand uit de Banenafspraak en heeft dat werk volledig passend gemaakt voor de kandidaat. Wethouder Peter van Bergen, van Dronten: “Bijzonder om te zien. Knipscheer kijkt puur naar de kandidaat, en wat hij kan.”
Participatiepenning 2018
De penning gaat naar een bedrijf dat een mooi voorbeeld is voor Flevoland als het gaat om kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Bergen: “Knipscheer is terecht een ambassadeur. Dit bedrijf neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en creëert werk voor wie een reguliere baan niet passend is. Heel mooi! Ik hoop zeer dat dit bedrijf met de penning naar huis gaat.”
Knipscheer
Knipscheer Infrastructuur BV is een middelgroot bedrijf en richt zich op grond-, weg- en (water)bouwkundige werken en Civiele Betonbouw. Met circa 80 medewerkers voert Knipscheer in de gehele provincie Flevoland en omgeving technische werken uit. Waar mogelijk betrekt Knipscheer kandidaten erbij van de gemeenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. De laatste kandidaat heeft inmiddels een vaste aanstelling gekregen vanwege zijn gedreven inzet en leergierigheid. Het bedrijf meldt dat de subsidie daarbij is meegenomen, maar gemotiveerde mensen die buiten in de infra willen werken, sowieso een kans verdienen. ‘Wij hebben al een tekort aan vakmensen. Meerdere kandidaten hebben de afgelopen jaren bij Knipscheer een kans gekregen op een vaste baan. De samenwerking hieromtrent met gemeente Dronten verloopt voorspoedig en met korte lijnen.’
Regionaal werkbedrijf Flevoland
De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.